Πήγαμε στη Διαμαρτυρία των Σύρων στη Θεσσαλονίκη για τη Σφαγή στο Χαλέπι

Αρθρο του vice greece...Read More
img_0689

«Humanity is dying in Aleppo». Κρατώντας πλακάτ και ανάβοντας κεριά στο πλακόστρωτο που σχημάτιζαν τη φράση «Aleppo War Crimes», Σύροι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν για την αιματοχυσία στο Χαλέπι. Οι πρόσφυγες δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα, τα οποία αναμιγνύονταν με ειρωνικό τρόπο με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια των εκδηλώσεων στην Αριστοτέλους. Κόσμος που περίμενε στη στάση των λεωφορείων και διαβάτες στη γιορτινή πόλη κοντοστέκονταν για να ακούσουν τα συγκεντρωμένα άτομα. Τα πλακάτ των Σύρων έγραφαν μηνύματα όπως «Putin war crimes», «Aleppo we are with you until dying», κατηγορούσαν και αναθεμάτιζαν τον Άσαντ και τον Πούτιν, που επελαύνουν τις τελευταίες μέρες στη συριακή πόλη. Δύο μικρά παιδιά κρατούσαν μία φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού με το σπαραχτικό ερώτημα «What if this was your child»?

 

img_0688

Οι Σύροι πρόσφυγες μένουν σε καμπ στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και είναι όλοι εγκλωβισμένοι για μήνες στην Ελλάδα. Πολλοί άφησαν πίσω στο Χαλέπι συγγενείς, την τύχη των οποίων αγνοούν τα τελευταία 24ωρα. «Θέλουμε να στείλουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα γι’ αυτό που συμβαίνει στη Συρία. Είναι ένα έγκλημα πολέμου. Άμαχος πληθυσμός βρίσκεται στο στόχαστρο και εξοντώνεται», είπαν οι 22χρονοι Abdo Rezep και Abdel Ilah, που πρωτοστατούσαν στη διαμαρτυρία. Και οι δύο είπαν ότι βρίσκονται εννιά μήνες στην Ελλάδα, τέσσερις στην Ειδομένη και πέντε στο καμπ του Ωραιοκάστρου.

img_0689

Οι Σύροι παρέμειναν ως αργά στην Πλατεία Αριστοτέλους και δεν προσέγγισαν το ρωσικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, μπροστά στο οποίο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή

Σχέση ή One night stand? Δοκίμασε τώρα δωρεάν! 3 Κορυφαία sites!
 
Παίζεις Στοίχημα? Προγνωστικά Σύγκριση Αποδόσεων... και πάμε ταμείο!
black-grami
Κορυφαία νόμιμα φρουτάκια στην Ελλάδα!
Φρουτάκια με προοδευτικά τζακποτς!
Παίξτε και δωρεάν στα καλύτερα καζίνο!
black-grami
+ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ!