Άνθρωποι και Σκουπίδια στο Γκέτο της Νέας Ζωής

H σειρά ντοκιμαντέρ του VICE, με τίτλο «VICE Specials», που προβάλλεται κάθε Σάββατο αποκλειστικά στον ANT1, καταγράφει ιδιαίτερα και προκλητικά θέματα, ιστορίες που σπάνια παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό. Δείτε...
life-on-a-haitian-dump-1462545179

H σειρά ντοκιμαντέρ του VICE, με τίτλο «VICE Specials», που προβάλλεται κάθε Σάββατο αποκλειστικά στον ANT1, καταγράφει ιδιαίτερα και προκλητικά θέματα, ιστορίες που σπάνια παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό. Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το επεισόδιο του ντοκιμαντέρ για τη «Νέα Ζωή».

Ο συνοικισμός της Νέας Ζωής βρίσκεται δίπλα στη χωματερή της Φυλής και μόλις δέκα λεπτά από το κέντρο του Ασπροπύργου. Πρόκειται για μια παραγκούπολη «πνιγμένη» στα σκουπίδια και περιτριγυρισμένη από εργοστάσια και εγκαταλελειμμένες βιοτεχνίες.

Υπολογίζεται ότι εκεί καταλήγει το 90% των σκουπιδιών της Αττικής, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως «ο μεγαλύτερος σκουπιδοτενεκές» της χώρας. Οι κάτοικοί της, στην πλειοψηφία τους Έλληνες και Αλβανοί Ρομά, μην έχοντας άλλη επιλογή, μπαίνουν παράνομα στη χωματερή και με κίνδυνο της ζωής τους ψάχνουν για σίδερα και πλαστικά ώστε να τα πουλήσουν.

Η Αλεξία Τσαγκάρη, κατέγραψε για πέντε μήνες την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων που ζουν ξεχασμένοι στο περιθώριο της πόλης και καταδικασμένοι να εξαρτώνται από τη λειτουργία της χωματερής.

Έρευνα/Παραγωγή: Αλεξία Τσαγκάρη
Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου
Executive Producer VICE SPECIALS: Θανάσης Τρομπούκης

Σχέση ή One night stand? Δοκίμασε τώρα δωρεάν! 3 Κορυφαία sites!
 
Παίζεις Στοίχημα? Προγνωστικά Σύγκριση Αποδόσεων... και πάμε ταμείο!
black-grami
Κορυφαία νόμιμα φρουτάκια στην Ελλάδα!
Φρουτάκια με προοδευτικά τζακποτς!
Παίξτε και δωρεάν στα καλύτερα καζίνο!
black-grami
+ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ!